Predstavljamo novo i najveće Prihvatilište za beskućnike....

Grad Zagreb i Crveni Križ Zagreb prenamijenili su lokacije dosadašnjih prenoćišta u ulicama Grgura Ninskog I Heinzelovoj te sve korisnike preselili u novoopremljeno prenoćište koje se nalazi u naselju Kosnica iza Domovinskog mosta.

Prenoćište se sastoji od tri objekta – paviljona ukupne površine preko 1500 m2 . Svaki objekt se sastoji od prizemlja I prvog kata.

Dva objekta u cijelosti su uređena I imaju po 20 soba te 4 sanitarna čvora ( 8 wc-a, 8 tuš kabina ), čajnu kuhinju I blagovaonicu.

U trećem objektu uređeno je prizemlje u kojem se nalazi 6 soba za korisnike, 2 sanitarna čvora te četri ureda za zaposlenike.

Uz navedene objekte u sastavu prenoćišta nalazi se portirnica, skladišni prostor I praonica.

Svaka soba sadrži 3 kreveta I 1 krevet na kat, stol, 2 stolice, ormar I televizor.

Ukupni smještajni kapacitet je 138 korisnika a za slučaj potrebe, u kriznoj situaciji,može se smjestiti dodatnih 40 osoba.

Korisnicima prenoćišta osigurano je besplatno noćenje s doručkom, ručak u susjednoj pučkoj kuhinji (odakle se obroci voze u ostale pučke kuhinje po gradu) te dnevni boravak. Do prenoćišta u Kosnici dolazi se ZET-ovim autobusnim linijama iz Zapruđa, ili autom preko Domovinskog mosta, na adresu Kosnica bb.

Prenoćište

Crveni križ Zagreb

Velika Kosnica, Kosnica b.b.

Tel: 01 6232 283 i 01 6232 329

E-mail:  ckz.prenociste@gmail.com